Budownictwo i architektura : Hotel + Spa w Gdyni / Igor Brożyna

Dzięki uprzejmości Igor Brożyna Ta propozycja hotelu i spa została zaprojektowana przez Igora Brożyna.
Położony w otwartym krajobrazie w Gdyni, projekt ten ma tę zaletę, że odsłania naturalne otoczenie dla swoich gości.
Strona tego hotelu znajduje się pomiędzy stromym zboczem, z którego roztacza się otwarty widok, a ścieżką prowadzącą do morza.
Aby wyraźnie oddzielić przestrzeń prywatną od publiczności, nachylenie zostało przedłużone, aby płynnie stało się dachem ponad poziomem gruntu.
Cechy publiczne hotelu, w tym recepcja, restauracja, wejście do spa i kawiarnia, znajdują się pod zielonym dachem, dzięki czemu są łatwo dostępne z ulicy.
Dzięki uprzejmości Igora Brożyny Główne wejście znajduje się w jedynym rogu budynku.
Pokoje i zaplecze spa są umieszczone w woluminach powyżej poziomu dachu w strefie prywatnej z bezpośrednim dostępem do lasu.
Wybudowano dziedzińce, aby oświetlić funkcje na poziomie gruntu, aby przyciągnąć społeczną i kulturową interakcję między odwiedzającymi.
Każdy z poziomu ziemi funkcjonuje jako własne patio.
Układ tarasów i bloków nawiązuje do miejskiej struktury dzielnicy.
Materiałem zastosowanym na elewacji jest drewno, które występuje na pobliskim pomoście i zabytkowych budynkach w dzielnicy.
szczegół planu 01
[hasła pokrewne: schemat oczyszczalni ścieków, sala zabaw dla dzieci warszawa, pustak max wymiary ]

Powiązane tematy z artykułem: pustak max wymiary sala zabaw dla dzieci warszawa schemat oczyszczalni ścieków